top of page

KUNTOUTUS VANTAA

RAJOITTAVATKO KIVUT TAI VAIVAT SINUA ELÄMÄSTÄ TÄYTTÄ ELÄMÄÄ?
 

Sen ei tarvitsisi olla niin. Anna meidän auttaa.

Kuntoutuspalveluissamme yhdistelemme parhaaksi ja nopeaksi tiedettyjä tekniikoita ja toimintatapoja. Tavanomaisten koulutusten lisäksi kuntoutukseen keskittyvä henkilökuntamme on opiskellut lisäkoulutusta myös maailman parhaiden kuntoutus- ja terapiaosaajien kanssa. Kuntoutus- ja terapiapalvelumme soveltuvat sinulle, jos tarvitset nopeaa apua kipuihin, ja toivot saavasi tuloksia ja muutosta parempaan pikaisesti. Erikoismetodit, joita käytämme perinteisten kuntoutusmenetelmien ja omatoimiharjoittelun rinnalla, auttavat hämmästyttävän nopeasti - niin nopeasti, että asiakkaiden itsensä lisäksi myös esimerkiksi leikkauksesta toipuvien asiakkaiden leikkaavat lääkärit ja muu hoitohenkilökunta ovat joka ikinen kerta ällistyneitä kuntoutuksen ja tulosten nopeudesta.

 

Kuntoutusvalmennuksessa keskitymme usein asiakkaan lihaskunnon kehittämiseen kuntoutukseen soveltuvilla menetelmillä. Lihaskunnon kehittäminen ja oikeaoppinen harjoittelu jo itsessään tuovat monesti helpotusta isoimpiinkin kiputiloihin ja vaivoihin. Usein kuitenkin asiakkaan tilaan saadaa vieläkin nopeampaa muutosta parempaan, kun harjoitteluun yhdistetään myös tehokas terapia. Terapiassa käytämme useita eri pehmytkudosten kuntoutukseen käytettäviä tekniikoita, kuten
 

 • fysioterapia

 • osteopatia

 • ART® Active Release Technique

 • Dry Needling kuivaneulaus

 • FAT Fascial Abrasion

 • klassinen hieronta

 • urheiluhieronta

 

Voit varata hoitoihin joko yksittäisiä käyntejä, tai konsultoida kanssamme pidemmän kaavan kuntoutussuunnitelmasta, jossa mukaan kuntoutukseen tuodaan myös liikunta, ja eri terapiamuotoja mahdollisesti yhdistellään parhaan lopputuleman aikaansaamiseksi.

'

Tapa, jolla lähdemme kuntouttamaan sinua, määräytyy aina juuri sinun tilasi ja kipujesi perusteella. Meiltä saat yksilöityä tukea juuri sinua vaivaaviin kipuihin ja vaivoihin. Alla yhden asiakkaamme kuntoutustarina, jossa terapiaan yhdistettiin myös voimaharjoittelua ja personal training palveluita.

"Minulle sattui vesiurheilussa tapaturma, jonka seurauksena sain polveeni moniligamenttivamman. Polvestani menivät poikki ACL, PCL ja LCL ligamentit sekä vielä PLC vaurioitui. Käytännössä vain sisäpuolen nivelside säilyi ehjänä. Polveani kutsutiin ’Jackpot’-polveksi vamman laajuden vuoksi. Polvi leikattiin samana kesänä ja kun vihdoin sain kipsin pois, näky oli aika surkea kun suuri osa lihaksista oli kadonnut.
Seuraavan vuoden alkupuolella huomattiin, että takaristiside oli taas pettänyt ja se päätettiin vielä korjata uudella leikkauksella. Tämä tapahtui kesällä yksityisellä puolella, mutta epäonnekseni kirurgille sattui moka, jonka seurauksena minulle tuli vakava komplikaatio ja toinen leikkaus heti perään Meilahden sairaalassa. Komplikaatiosta ja polven rekonstruktioleikkauksestatoipuminen kesti sen verran pitkään, että jalkani lihaksisto oli todella huonossa kunnossa. Kuntoutus aloitettiin fysioterapialla ja lihasten kuntoutuminen oli hidasta. Tähän kyllästyneenä päätin hankkia itselleni Personal trainerin, mutta sellaisen valmentajan joka osaa kuntouttaa polveani sitä rikkomatta. Tässä vaiheessa löysin Levi Earlin. Levi kuunteli tarinani ja kertoi voivansa auttaa minua ja näin yhteistyömme alkoi. Heti ensimmäiseksi polvitukeni hyllytettiin :)
Lähtötilanne oli todella surkea. Jalkani lihakset olivat niin heikot että Levi joutui tosissaan miettimään millaisia lihaksia kuntouttavia harjoituksia kipeällä jalallani voi tehdä. Hän seurasi tarkasti liikkeitäni, jotta varmistuttiin ettei polveen tule lisää vaurioita.
Olin yllättynyt harjoitusten vaativuudesta, sillä olihan mielestäni ’vammainen’ ja tottunut treenaamaan kevyempiä fysioterapian mukaisia harjoituksia. Iso osa polvivammastani oli myös korvien välissä ja se oli ollut osaltaan kuntoutuksen hidasteena. Levin kuntoutuksessa en saanut ’säälipisteitä’ enkä armoa polvivammani johdosta, vaan jokaisella kerralla mentiin kivun rajamailla ja näin tulostakin alkoi syntyä. Vähitellen henkinen kanttikin kehittyi ja usko toimivasta jalasta alkoi palautua. Kipeä jalkani alkoi jo ulkoisestikin muistuttamaan tervettä jalkaani, kun lihasmassaa saatiin lisää.
Olen todella tyytyväinen, että löysin Levin. Treenit hänen kanssaan eivät ole helppoja – joka kerralla sattuu, mutta tulosta myös tulee. Hän saa vietyä treenit tasolle, jollaista en tiennyt edes olevan. Nyt tiedän miten kovaa itseään pitää haastaa, jos haluaa tuloksia. Olen kasvanut sekä fyysisesti että henkisesti. Lisäksi kuntoutus on edennyt hyvin ja nyt olen jo päässyt palaamaan entisten harrastusten pariin. Tämä on minulle suuri asia, koska olin todella lähellä menettää jalkani lääkärin töppäyksen myötä. Levi on osoittautunut sanansa mittaiseksi ja todella pystyi auttamaan minua. Hän sai aikaan elämässäni suuren muutoksen ja häntä en aio vaihtaa."

Kuntoutuksessa keskitytään myös ongelman juurisyyn löytämiseen ja hoitamiseen, jotta ongelman uusiutuminen voidaan ennalta ehkäistä. Kuntoutuksessa olemme kuntouttaneet jo leikkauspöydän alle määrättyjä selkiä, polvia ja olkapäitä. Mielestämme leikkaus on aina se vihoviimeinen vaihtoehto - ennen leikkausta kuntoutukseen hakeutuneita asiakkaitamme ei olekaan kertaakaan tarvinnut lähettää operoitavaksi, vaan vaikeatkin vaivat on saatu hoidettua kuntoon menetelmillä joita käytämme.
 

Kuntoutus- ja terapiapalveluistamme saat nopeaa apua muun muassa seuraaviin vaivoihin

 • päänsäryt ja migreenit

 • ryhtivirheet, tai esimerkiksi niska- ja hartiaseudun jännitystilat

 • väärän työergonomian aiheuttamat vaivat

 • urheiluvammat

 • lihasten heikkous ja liikunnan puute, sekä lihasten toimintahäiriöt

 • leikkausoperaatioista palautuminen ja kuntoutuminen

 • kuntoutuksen yhdistäminen isompaan elämäntapamuutokseen tai tavoitteelliseen harjoitteluun

VARAA AIKA ILMAISEEN KUNTOUTUSKONSULTAATIOON

Mihin vaivaan tai tavoitteeseen sinä tarvitsisit apua? Oletko kärsinyt kivuista pitkään, tai tuhlannut aikaasi tehottomiin menetelmiin?

Olisiko nyt aika saada apua ja alkaa elää elämää ilman kipuja? 
Kerro meille oma tarinasi, niin etsitään yhdessä ratkaisun avaimet kivuttomaan arkeen!

Thanks! Message sent.

"Olin kärsinyt polven kivuista valehtelematta yli kaksikymmentä vuotta. Kipujen takia olen lopettanut monta mieluista harrastusta, ja tottunut siihen että polvi on kipeä enkä pysty sillä tekemään asioita joita haluaisin. Olin kuullut PHI:n hyvästä maineesta haastavienkin vaivojen ratkaisuissa, joten otin yhteyttä, vaikka oikeastaan en edes uskonut mitään apua asiaan saavani. Niin tottunut olin jo kipuihin ja useisiin kuntoutusyrityksiin. Aloitimme kuitenkin voimaharjoittelun ja polven kuntoutuksen. Nyt kymmenen viikkoa ohjelman aloituksen jälkeen polvessani ei ole kipuja lainkaan, ja pystyn esimerkiksi kyykkäämään alas asti, jota en ikinä kuvitellut pystyväni enää tekemään. Olen todella tyytyväinen ja aion jatkaa valmennuksessa myös kuntoutuksen jälkeen. Ainut harmituksen aihe on ollut se, että miksen ole löytänyt palvelua aiemmin ja olisin saanut elää jo aiemmin monta kivutonta vuotta. Tuntuu uskomattomalta, että vuosikymmeniä vaivanneet kivut ovat näin nopeasti poissa."

KUNTOUTUKSESSA KÄYTETYT MENETELMÄT

OSTEOPATIA

Osteopatia on tuki-ja liikuntaelimistön vaivojen hoitamiseen erikoistunut hoitomuoto, jossa ihmistä tarkastellaan kokonaisuutena. Osteopatiassa olennaista on tarkka anatomian, fysiologian ja biomekaniikan tuntemus. Kattavan haastattelun, toiminnallisten testien ja palpaation eli käsin tunnustelun keinoin selvitetään, mistä asiakkaan ongelmat johtuvat.

 

Hoidon tavoitteena on lievittää asiakkaan oireita, palauttaa kehon kudosten luontainen joustavuus tai rentous ja auttaa kehoa toimimaan normaalisti. Hoito suunnitellaan aina asiakkaan tilanteen ja omien tavoitteiden mukaisesti.

 

Syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle ovat esimerkiksi

 • Alaselkäkivut

 • Kipu tai jäykkyys lapojen välissä

 • Rintarangan jäykkyys

 • Olkapääkipu ja kiertäjäkalvosinperäiset vaivat

 • Tenniskyynärpää ja golffarin kyynärpää

 • Hiirikäsi

 • Rannekanavaoireyhtymä

 • Niska-hartiaseudun kipu

 • Hermojen pinteistä johtuvat kivut (mm. iskias)

 • Jännityspäänsärky ja migreeni

 • Nivelten jäykkyys

 • Urheiluvammat

 • Työperäiset rasitusvammat

 • Tapaturmien ja leikkausten jälkitilat

 • Raskauden ajan liitos- ja selkäkivut, synnytykseen valmistautuminen ja synnytyksestä palautuminen

Osteopaattinen hoito koostuu haastattelusta, tutkimisesta ja hoidosta sekä ohjauksesta. Haastattelun aikana pyritään selvittämään kattava oirekuva ja saamaan tietoa vaivaan liittyvistä muista asoista, kuten perusterveyden tilasta, elämäntavoista, työstä, harrastuksista ja vaivahistoriasta.

 

Haastattelun perusteella tehdään tutkimus tapauskohtaisesti. Siihen voi kuulua erilaisia toiminnallisia liike-, voima- tai lihaskontrollitestejä. Tarvittaessa tehdään erotusdiagnostisia testejä oireilevan rakenteen selvittämiseksi. Näillä pyritään selvittämään todennäköinen oireita aiheuttava kudos, esimerkiksi hermo, nivel tai lihas.

Osteopaattisen hoidon jälkeen

 • Kipu lievittyy ja särkylääkkeiden tarve mahdollisesti vähenee

 • Palaaminen takaisin harrastusten pariin mahdollistuu

 • Keho tuntuu kevyemmältä ja joustavammalta

 • Stressioireet lievittyvät ja olo tuntuu rennommalta

 • Turvotus vähenee

 • Kehosi palautuu nopeammin esimerkiksi työn rasituksista

 • Pystyt taas liikkumaan normaaliin tapaan

 

Osteopaattinen hoito koostuu erilaisista hoitotekniikoista. Hoidon aikana voidaan tehdä muumuassa lihasten käsittelyä, nivelten mobilisaatiota, rytmistä liikehoitoa, rentoutustekniikoita, hermojen mobilisaatiota, ja aktiivisia lihasenergiatekniikoita.

 

Usein hoitoon kuuluu myös terapeuttisten harjoitteiden ohjaamista. Käytännössä tämä tarkoittaa omaharjoitteiden ohjaamista. Tyypillisimpiä on erilaiset lihavoima- ja liikkuvuusharjoitteet, joita on suositeltavaa tehdä hoitokertojen välissä.​

ACTIVE RELEASE TECHNIQUE

Active Release Technique eli ART® tekniikalla mobilisoidaan lihaksia, jänteitä, nivelsiteitä, kalvorakenteita ja hermokudoksia. Hoidossa pehmytkudosta käsitellään käyttäen hyväksi nivelten luonnollisia liikeratoja.

ART® on todella tarkka hoitotekniikka, jossa jokaista rakennetta käsitellään yksilöidysti eri otteilla ja liikeradoilla. Active Release Technique soveltuu erityisen hyvin vaikeiden lihasjumien, kuten tavanomaisten toimistotyöntekijöiden vaivojen - yläselän, hartioiden ja olkapäiden - avaamiseen. Esimerkiksi tavallisesta hieronnasta poiketen ART® erottuu edukseen nopeiden tulosten, kivun lievityksen, sekä pysyvien muutosten vuoksi.

ART® terapiamuodossa kudosta venytetään ja niiden annetaan liukua vapaasti suhteessa toisiinsa, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman sulavaa. Hoitomuodossa keskitytään ei vain hoitamaan jo syntyneitä vammoja, vaan myös löytämään syitä vammojen syntyyn, sekä ehkäisemään tulevia loukkaantumisia. Tavanomaisiin hoitoihin verrattuna ART® on todella tehokasta ja nopeaa. Tämä hoitomuoto tuo helpotusta jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

ART® sopii hyvin myös urheilijoiden lihaskunnon ja suorituskyvyn ylläpitoon. Lähes jokainen huippu-urheilija maailmalla käy säännöllisesti ART® hoidoissa. Kotimaisista urheilijoista esimerkiksi Teemu Selänne on maininnut, että ART® on ollut yksi todella suuri positiivinen vaikuttaja hänen pitkään kestäneellä menestyksekkäällä urallaan.

DRY NEEDLING KUIVANEULAUS

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Neuloina käytetään ohuita kertakäyttöneuloja.

Kuivaneulaus-hoidossa käsitellään triggerpisteitä. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa. Kuivaneulaus stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja.

Dry needling eli kuivaneulaus on vanha ja perinteinen hoitomuoto, vaikka vasta viime vuosina sen suosio on yleistynyt Euroopassa. Hoidon suosio perustuu sen tehokkuuteen ja nopeuteen kipujen ja jumien hoidossa. Sitä on tutkittu ja käytetty pitkään ja se onkin maailmanlaajuisesti hyväksytty yhdeksi kivunhoitomenetelmäksi. 

Trigger-pisteeksi kutsutaan pieniä alueita lihaksissa, jotka saattavat sormen alla tuntua esimerkiksi pieninä pisteinä tai kireinä kohtina. Kireät kohdat ovat jatkuvasti lyhentyneessä tilassa olevia lihassyitä. Kireys ja lyhentynyt tila estää lihasta toimimasta sille ominaisella tavalla, ja myös esimerkiksi aineenvaihdunta on näissä paikoissa heikentynyt.

Trigger-pisteet aktivoituvat yleensä toistuvan rasituksen, stressin tai kohonneen verenpaineen aiheuttamana tai esimerkiksi happamoituneen kehon muodostamana. Myös kroonisesta kivusta kärsiville kehittyy TrP:itä. Trigger-pisteille on tyypillistä heijastekipu. Tämä tarkoittaa sitä, että hoidettava piste voi sijaita yllättävän kaukana varsinaisesta kipualueesta.

 

Kuivaneulauksessa etsitään ensin sormin tunnustelemalla kireä lihasjuoste ja trigger-piste johon neula laitetaan. Kun neula on paikoillaan, saatat tuntuea hetkellistä paineen tunnetta. Joskus lihas saattaa myös nytkähtää, kun neula osuu herkistyneeseen triggerpisteeseen. Neulaa voidaan liikutella, jolloin kireys vähentyy ja lopulta poistuu kokonaan. Tällöin paikallinen kipu sekä heijastekipu häviää ja käsitellyn lihaksen toiminta palautuu ennalleen. Kuivaneulaus-hoidolla voidaan käsitellä tehokkaasti myös lihaksia jotka ovat syvällä pinnallisten lihaskerrosten alla.

Hoito voidaan turvallisesti tehdä lähes kaikille kehon alueille. Käsittelyn yleinen sivuvaikutus on ohimenevä arkuus neulatulla alueella. Tyypillisiä hoidettavia alueita ovat ylä- ja alaraajat, rintalihakset, selän, hartian ja niskan seutu sekä kasvojen alueella purentalihakset. Hoitomuoto
soveltuu erinomaisesti myös urheilijoille.

bottom of page