top of page

VO2MAX TESTI ELI MAKSIMAALINEN HAPENOTTOKYKY &
LEPOAINEENVAIHDUNNAN
MITTAUS

 • Vo2max testillä mitataan elimistön maksimaalista hapenottokykyä. Hapenottokyvyn mittaus on jokaiselle urheilijalle erinomainen työkalu harjoittelun ja suorituskyvyn optimointiin. Testaus poistaa kaiken arvailun ja mututuntuman kunnon seuraamisen ympäriltä, ja tuo sinulle oikeaa dataa kuntosi tilasta, jotta sinä ja valmennustiimisi voivat tehdä oikeita ratkaisuja harjoittelun suunnittelussa. Investoimalla testaukseen investoit urheilijan uraasi.
   

 • Tarjoamamme Vo2max testi tehdään hengityskaasuanalysaattorilla (=spiroergometria), joka on kaikista luotettavin ja ainut tapa testata hapenottokykyä suoraan. Testin tekemällä saat dataa myös optimaalisista syketasoistasi esimerkiksi rasvanpolttoon ja kestävyyden kehittämiseen. Vo2max testi on suunnattu erityisesti kestävyyttä ja hapenottokykyä vaativiin lajeihin, mutta kattavan datan myötä testi sopii loistavasti myös kehonmuokkaukseen tähtääviin lajeihin, sekä myös kunnostaan ja terveydestään kiinnostuneille yksilöille - muutkin kuin huippu-urheilijat siis hyötyvät tästä testistä.
   

 • Teemme Vo2max mittauksia joukkueille ja yksilöurheilijoille ympäri Suomen. Oma toimipisteemme mittausten tekoa varten sijaitsee pääkaupunkiseudulla Helsinki-Vantaa lentokentän vieressä, mutta mittausvälineistö kulkeutuu tarpeen mukaan myös muualle mittaushenkilöstön mukana.
  Sivulta alempaa löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta voit kysyä lisää tai jättää tarjouspyynnön mittauksista sinulle tai joukkueellesi. Testeihin hakeutuaksesi ET tarvitse lääkärin lähetettä!

   

 • Vo2max testin lisäksi voimme mitata sinulta lepoaineenvaihdunnan tilaasi. Lepoaineenvaihdunnan tilan mittaamalla saat tietoa muun muassa kalorikulutuksestasi, aineenvaihdunnan toiminnasta (nopea vai hidas), sekä kehosi käyttämästä energiasta (rasvaa vai hiilihydraattia). Lepoaineenvaihduntaa mittaava testi auttaa sinua optimoimaan ravitsemuksen ja elintavat tukemaan tavoitteitasi urheilijana tai yksilönä.
   

 • Vo2max ja lepoaineenvaihdunnan testien lisäksi meiltä löytyy laitteisto ja välineet myös inBody -mittauksiin, urheilijan ja joukkueiden fysiikkatesteihin (mm. ponnistusvoima, nopeus, liikkuvuus jne) ja laboratoriokokeet erilaisiin tarpeisiin niin urheilijoille kuin muillekin terveydestään kiinnostuneille.

Olemme toteuttaneet erilaisia kuntotestauksia jo tuhansille eri lajien urheilijoille, ja huomanneet kuinka tärkeä osa urheilijan suorituskyvyn maksimointia mittaaminen ja testaaminen onkaan. Mittausten avulla löydämme urheilijan mahdolliset heikkoudet ja kehityskohteet, jonka jälkeen valmennustiimi pystyy perehtymään juuri näiden osa-alueiden kehittämiseen yhdessä urheilijan kanssa. Onkin hyvin yleistä, että juuri testausten myötä löydetään kateissa ollut "puuttuva palanen" urheilijan suorituskyvyn maksimoimiseksi ja tulosten parantamiseksi. Testausten merkittävin etu onkin se, että kaikki turha arvailuun käytetty aika saadaan poistettua, ja perehdyttyä suoraan asiaan - niihin tekijöihin, jotka oikeasti ovat merkityksellisiä urheilijan suorituskyvyn ja tulosten kannalta.

Kenelle Vo2max testi soveltuu?

Vo2max testi on suunniteltu erityisesti urheilijoiden, urheilujoukkueiden ja tavoitteellisten liikkujien tarpeisiin, mutta on mahdollinen toteuttaa myös kenelle tahansa omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle. Urheilujoukkeista olemme (tähän mennessä) testanneet seuraavien lajien edustajia; jääkiekko, jalkapallo, koripallo, jenkkifutis, lentopallo, pesäpallo ja salibandy. Yksilöurheilijoista olemme (tähän mennessä) testanneet yleisurheilijoita, juoksijoita, hiihtäjiä, pyöräilijöitä, uimareita, triathlonisteja, crossfittaajia, painijoita, taitoluistelijoita, ja tennispelaajia. HUOM! Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös muiden lajien edustajia testattavaksi!
 

Kuinka testit tehdään?

Vo2max testi suoritetaan hengityskaasuanalysaattorilla, joka laktaatti- ja hengityskaasuvasteiden avulla määrittelee sykkeet ja tehoalueet harjoitteluun. Käytännössä Vo2max testi tapahtuu näin:

 • puet testauslaitteiston (=maskin ja sykevyön) päällesi

 • lähdet suorittamaan lajitaustasta riippuen liikuntaa, jonka kuormitusta nostetaan asteittain

 • teet suoritusta niin pitkälle kuin pystyt kuormituksen noustessa, uupumukseen saakka

 • koko testin ajan mittauslaitteisto pyörii, tallentaa ja analysoi suoritustasi

 • testin jälkeen saat raportin suorituksestasi

Testiä ja sinua ohjaa koko suorituksen ajan mittauksesta vastaava ammattilainen, joka kertoo kuinka toimia läpi testin. Ohjauksen ansiosta testin ohjeiden noudattaminen on helppoa.
 

Missä testaus tapahtuu?

Voimme saapua testilaitteiston kanssa mihin tahansa ympäri Suomea (huomioithan kuitenkin matkustamisestamme aiheutuvat lisäkustannukset sinulle). Testaukseen keskittyvä toimipisteemme (valmennuskeskus PHI Performance Health Intention) sijaitsee aivan Helsinki-Vantaa lentokentän läheisyydessä. Lähtökohtaisesti siis suosittelemme yksilöurheilijoita saapumaan toimitiloihimme, ja joukkueita tarpeen mukaan tilaamaan meidät omiin tiloihinsa toteuttamaan testit. Näin toimimalla testaaminen on yleensä kustannustehokkaampaa urheilijalle ja joukkueille.
 

Mitä Vo2max testissä mitataan?

Vo2max testissä mitataan maksimaalista hapenottokykyä.  Joskus samaisesta asiasta voidaan puhua myös termein maksimaalinen aerobinen teho tai maksimimaalinen hapenkulutus. Maksimaalinen hapenottokyky eli Vo2max kertoo hengitys- ja verenkiertoelimistön kyvystä kuljettaa happea maksimaalisessa fyysisessä rasituksessa, ja lihasten kyvystä kuljettaa happea energiantuotantoon äärimmäisen (=maksimaalisen) kuormituksen alla.  Vo2max testissä siis teet kestävyysurheilua äärirajallesi saakka, jonka aikana hengityskaasuanalysaattori mittaa ja analysoi hengityskaasujasi, jonka kautta saadaan selville maksimaalinen hapenottokykysi ja sitä kautta kestävyyskuntosi tilanne.

Vo2max testin hinta suoralla mittausmenetelmällä eli spiroergometrialla on 150€ meillä PHI:llä.

Hinta sisältää testauksen, testiraportin ja -palautteen, testin ohjauksen, sekä testaushenkilöstön suullisen palautteen/vinkkejä tuloksestasi.

 

HUOM! Mikäli tahdot yhdistää Vo2max testiin myös lepoaineenvaihdunnan mittauksen (tietoa mm. kalorikulutuksestasi ja energia-aineenvaihdunnastasi), on yhteishinta koko testauspaketille 185€.

 

Lepoaineenvaihdunnan mittaus sellaisenaan, ilman Vo2max testiä maksaa 60€.
 

Kysy lisää tai jätä yhteydenottopyyntö Vo2max ja/tai lepoaineenvaihdunnan testeistä

Kiitos! Olemme sinuun pian yhteydessä, ensisijaisesti puhelimitse!

 • Vo2max testauksen hyödyt urheilijalle, joukkueelle tai yksilölle ovat muun muassa seuraavia

 •  

 • - Saat selkeää ja helposti tulkittavaa dataa hapenottokykysi tasosta
   

 • - Voit optimoida harjoitteluasi testausdatan pohjalta yhä paremmin
   

 • - Arvailun sijaan saat tutkittua ja tarkasti analysoitua tietoa kunnostasi
   

 • - Tulosten avulla yksilöllinen valmennus mahdollistuu paremmin
   

 • - Saatat saada terveydentilastasi tietoa, joka muuten jäisi kokonaan pimentoon
   

 • - Voit reagoida testituloksiin tekemiselläsi samantien

 •  

 • - Testausta ja testituloksia voidaan hyödyntää fysiikka- ja kuntovalmennuksen suunnittelussa ja jaksottamisessa
   

 • - Ajoittamalla testejä esim. puolen vuoden välein pystyt seuraamaan viekö harjoittelu sinua haluamaasi suuntaan
   

 • - Valmennuksessa yhdistelemällä testaustuloksia taustaasi ja historiaasi vasten voimme päästä parhaaseen mahdolliseen valmennustulokseen


 

Kun Vo2max testiin yhdistetään vielä lepoaineenvaihdunnan mittaus, voit kaiken yllä luetellun lisäksi optimoida myös ravitsemuksesi ja palautumisesi tukemaan matkaasi kohti tavoitteitasi.

KYSY LISÄÄ TESTEISTÄ

Thanks! Message sent.

Muut palveluvalikoimastamme löytyvät kestävyys- ja kuntomittaukset

Vo2max eli maksimaalisen hapenottokykytestin ja lepoaineenvaihdunnan mittauksen lisäksi tarjoamme laajan valikoiman myös muita testejä suorituskyvyn ja kunnon mittaamiseksi ja arvioimiseksi. Asiakkaanamme on niin Olympia-mitalisteja kuin myös tavallisia, kunnostaan ja terveydentilastaan kiinnostuneita yksilöitä. Kaikki tarjoamamme testit on mahdollista yhdistää yhdeksi isoksi palvelukokonaisuudeksi, tai hyödyntää niistä juuri sinulle tai joukkueellesi tarpeellisemmat. Jätä yhteydenottopyyntö, niin suunnitellaan paras palvelukokonaisuus juuri sinun tarpeisiisi!

Kehonkoostumus: Inbody ja ihopoimumittaukset

Kehonkoostumusta mittaavat testimme ovat suunnattu kenelle tahansa - sillä kehonkoostumuksen seurannasta hyötyy kuka tahansa. Kehonkoostumusmittauksia voimme toteuttaa InBody -laitteella, tai vaihtoehtoisesti ihopoimumittauksin. Kehonkoostumuksen tarkastelusta on hyötyä muun muassa seuraaville asiakasryhmille:

 • Elintapasairauksien riskiryhmä → Auttaa tunnistamaan riskit ja ennaltaehkäisemään ja hoitamaan mm. metabolista oireyhtymää, diabetesta, TULES-vaivoja ja sydän- ja verisuonitauteja

 • Fyysisen työn tekijät → Fyysinen työ edellyttää keholta hyvää toimintakykyä

 • Huippu-urheilijat → Tee oikeita asioita ja vältä loukkaantumiset

 • Istuma- ja tietotyöläiset → Tunnista uhkatekijöitä, seuraa elämäntapojen vaikutuksia mm. viskeraalirasvaan

 • Kuntoutujat → Seuraa tulehdustilan paranemista ja kuntoutuksen tehoa.

 • Laihduttajat/kiinteyttäjät → Jos paino laskee, ei laske tai jopa nousee, älä arvaile vaan tunnista mitä kehossa tapahtuu

 • Perusliikkujat → Aseta järkeviä tavoitteita ja seuraa tuloksia luotettavasti

 • Tavoitteellisesti liikkuvat → Seuraa viekö harjoittelu ja ravitsemusvalinnat sinua kohti haluaamaasi suuntaa

 • Vanhukset → Sarkopenia eli lihaskato laskee toimintakykyä erityisesti vanhuksilla ja vähän liikkuvilla
   

Lisäksi InBody ja kehonkoostumusmittaukset auttavat sinua muun muassa:

 • Ymmärtämään painoasi

Painonmittaus itsessään on huono indikaattori terveydentilastasi, koska se ei erittele rasvaa ja lihasta. Kehonkoostumusmittauksella selvität helposti painon, lihaksen ja rasvamassan suhteen kehossasi.

 • Asettamaan tavoitteita ja seuraamaan kehitystä

Alussa on hyvä tietää, minkälaisesta tilanteesta lähtee liikkeelle. Kun lähtötaso on määritetty, InBody auttaa sinua motivoitumaan tavoitteiden saavuttamisessa, seuraamaan kehitystä ja asettamaan seuraavia askelmerkkejä.

 • Kohentamaan elintapojasi

Viskeraalirasva, eli sisäelinten ympärille kertynyt rasva, kertoo elintapojen terveellisyydestä. Sillä on merkittävä yhteys moniin elintapasairauksiin, kuten diabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään. Jo pienillä muutoksilla mm. liikuntatottumuksissa, ravinnossa, stressitasossa ja unenlaadussa voi saada merkittäviä muutoksia viskeraalirasvassa aikaan lyhyelläkin aikavälillä.

 • Löytämään tasapainon

Kuinka paljon sinulla on lihasta käsissäsi, jaloissasi ja keskivartalossasi? Onko ylä- ja alakroppasi tasapainossa? Tuntuuko kehossasi turvotusta? 

InBodyn lihastasapaino ilmaisee vaivattomasti kehon tasapainoeroja, joten näet mihin pitäisi panostaa ja mikä treeni tuottaa tulosta. Nesteen kertyminen kehon eri osiin on myös tärkeää tunnistaa.

Urheilijoiden fysiikkatestit: Cooperin juoksutesti, Sprinttitestit, Hyppytestit, Voimatestit, Liikkuvuustestit, Suorituskyvyn testit

Urheilijoiden fysiikkavalmennuksessamme on harjoitellut huippu-urheilijoita, Olympia-mitalisteja ja maailmanennätysten haltijoita. Osana fysiikkavalmennuspalettiamme teetämme myös erilaisia - eri lajeihin kustomoituja - fysiikka- ja kuntotestejä. Urheilijoille suunnattuja testejä on mahdollista hyödyntää myös sellaisenaan, mutta suurimman vasteen niistä saa tietenkin yhdistettynä ammattimaiseen fysiikkavalmennukseen.

Urheilijoille olemme teettäneet Vo2 max ja lepoaineenvaihdunnan testien lisäksi muun muassa seuraavia testejä:

 • Suorituskykyä mittaavat testit: jumping, broad jump, static, ballistic, depth jump, approach jumo, triple jump, penta jump, lateral jump, weighted jumps, med ball chest press (static), med ball chest pass (counter movement), plyo push-up, med ball rotation power L/R

 • Juoksu ja sprinttinopeutta mittaavat testit: 5-10-5, 5m, 10m, 20m, 30m, 40yd, T-test, box run test, lane agility drill, beep test, cooper, shuttle test, shuttle test 60m

 • Voimaa mittaavat testit: strength, structural balance, core endurance

 • Urheilijan terveyttä tarkastelevat testit: screening, screening + excercises, InBody
   

Huomioithan, että valmiiden testipakettien lisäksi testaus on mahdollista kustomoida juuri sinun tai joukkueesi tarpeisiin. Erillinen mittausvälineistömme (sisältäen mm. kontaktimaton hyppyvoiman testaamiseen, lasermittarit juoksu/luistelumatkan nopeuden mittaamiseen, reaktioaikojen mittarit yms) mahdollistaa kaikki mahdolliset fysiikka- ja kuntotestit, joita joukkeenne tarve vaatiikaan.

bottom of page