top of page

HYVINVOINTIANALYYSIT JA MITTAUKSET

 • Erilaiset analyysit, mittaukset ja testit hyvinvoinnin ympäriltä poistavat kaiken arvailun ja tuovat sinulle oikeaa tietoa elimistösi tilasta. Analyysit ja mittaukset voidaan suorittaa joko sellaisenaan, tai vaihtoehtoisesti osana kokonaisvaltaisempaa valmennusta.
   

 • Meiltä saat muun muassa laboratoriokokeet (myös ilman lähetettä), terveyskartoitukset, hyvinvointianalyysit, kuntotestit, sekä myös muut kevyemmät mittaukset ja testit.
   

 • Hyvinvointiin liittyvien testien lisäksi tarjoamme testit myös huippu-urheilijoiden tarpeeseen. Testivalikoimastamme löytyy muun muassa vo2 max (maksimaalinen hapenottokyky) -testi, lepoaineenvaihduntaa mittaavat testit, sekä urheilijoiden lajeihin kustomoidut kunto- ja suorituskykytestit. Lue vo2 max testistä lisää täältä.

Terveellinen ruokavalio ja hyvät elämäntavat ovat kuin ovatkin terveyden perusta. Liikunta yhdistettynä ravitsevaan ruokaan edistää hyvinvointia ja terveyttä, ja auttaa sinua pysymään vahvana ja toimintakykyisenä. 

Joskus kuitenkaan pelkkä ravitseva ruoka sellaisenaan ei riitä kehomme tarpeisiin. Saatat syödä sinun kehollesi sopimattomalla tavalla, ja on myös tilanteita, jolloin keho tarvitsee myös muutakin tukea toimiakseen ihanteellisesti. Ei ole lainkaan harvinaista, että kausittaista uupumusta saadaan hoidettua vahvalla D-vitamiinilisällä, tai että nukahtamis- ja uniongelmainen pääsee vaivasta eroon ottamalla käyttöön hänen tarpeisiin vastaavan magnesiumlisän.

"Olet mitä syöt" sanonta pitää osittain paikkaansa, muttei ole kuitenkaan koko totuus. Joskus nimittäin - terveellisestä ravinnosta huolimatta - kehomme ei osaa käyttää hyödykseen kaikkia ravinnosta saamiaan ravintoaineita. Syömisen ohella kehosi pitäisi siis myös hyödyntää ja onnistua imemään itseensä kaikki ravinnon tarjoamat ravinteet - ja tämä prosessi elimistössämme on niin yksilöllinen, että erityisesti erilaisten kehossa ilmenevien haasteiden ja ongelmien edessä voi olla järkevää mitata, testata, ja tutkia; saada asiaan puolueetonta dataa.

Ravinteiden imeytyminen on monen eri asian summa. Imeytymiseen poikkeuksellisesti vaikuttavia tekijöitä voivat olla muun muassa yleiset elintavat, suoliston kunto, geenit, ikä, ruokavalio, elinympäristö, stressi, rasitus, hormonitoiminta ja monta muuta tekijää. Koska olemme yksilöitä, voi liiallinen "mutkat suoriksi" tyyppinen ajattelu olla haitallista. Yleistää toki voidaan, ja se onkin tarpeen kun annetaan suosituksia massoille ja valtakunnallisesti. Mutta yksilön ohjauksessa ja suosituksissa tarve ja tarkoitus onkin pureutua juuri SINUN tilanteeseesi. Siksi testaus on hyvä lisätyökalu meidän jokaisen yksilöllisen hyvinvointimme eteen; pois yleistyksistä ja arvauksista, lähemmäksi oikeaa totuutta sinun kohdallasi.

Ravinteiden huonosta imeytymisestä voivat viestiä esimerkiksi seuraavanlaiset ongelmat

 • Väysymys, heikkous, voimattomuus ja vetämätön olo

 • Alakuloisuus ja haluttomuus

 • Uniongelmat ja haasteet nukahtamisessa

 • Suolistovaivat ja ruoansulatusongelmat

 • Sairastelu ja heikentynyt vastustuskyky

 • Iho-oireet ja hiusten lähtö tai oheneminen

Edellä listattuja oireita voi aiheuttaa moni tekijä. Laboratoriokokeilla voidaan löytää syy oireisiin, tai vaihtoehtoisesti vähintäänkin aina sulkea pois syitä oireiden taustalla. Testaaminen ja tutkiminen ei ole koskaan hukkaan heitettyä rahaa.

Meiltä saat laboratoriokokeet ilman lähetettä esimerkiksi seuraaviin testeihin
 

 • Rauta ja Ferritiini

 • Vitamiinitasot (D- ja K-vitamiinit, rasvaliukoiset vitamiinit, CoQ10)

 • Aineenvaihdunnan ja nestetasapainonmittarit (mm. natrium, kalium, magnesium, kalsium)

 • Ravitsemus ja aineenvaihduntamääritykset (mm. rasva-, amino- sekä orgaaniset hapot)

 • Hormonitoiminta (miesten ja naisten hormonianalyysit)

 • Ruuansulatuskanavan toiminta (parasitologia ja ulosteanalyysit)

 • Immuunijärjestelmän toiminta (mm. ruoka-allergiat ja histamiiniyliherkkyys)

 • Geneettiset profiilit (kivuton näyte posken limakalvolta)

 • Toksiset aineet (ympäristömyrkyt, raskasmetallit, PCB-yhdisteet, torjunta-aineet)

 • Verenkiertoelimistön toiminta (HDL, LDL, insuliinitasot)

 • Borrelioosi ja liitännäisinfektiot

Laboratoriokokeet tarjoavat konkreettista näkökulmaa tarkastella terveyden tilaasi laajemmasta, mutta myös tarkemmasta näkökulmasta. Laboratoriokokeista saatavien tulosten ja tiedon avulla voimme tehdä yksilöllisiä hoito- ja valmennuslinjauksia entistä paremmin. Testien avulla voimme avata enemmän elimistösi terveydentilaa, ja saada lisätyökaluja ja varmuutta tarjota sinulle parasta mahdollista palvelua tarkemman tiedon valossa.

 

Testien avulla voidaan saada selville ravintoainepuutoksia, ja muita toiminnallisia häiriöitä, jotka muuten voisivat jäädä kokonaan selvittämättä. Laboratoriokokeiden avulla voimme keskittyä yhä paremmin sairauksien ja erilaisten oireiden ennaltaehkäisyyn, ja ihanteellisen hyvinvoinninylläpitoon. Toivomme, että voimmekin tarjota asiakkaalle apua jo ennen kuin sairaustiloja on todettu ja diagnosoitu. Palveluidemme avulla saamme optimoitua  terveyttäsi ja hyvinvointiasi luonnollisin ja lääkkeettömin keinoin. Laboratoriokokeet ovatkin mainio tapa saada oikeaa tietoa asiakkaan terveydentilasta arvailun sijaan.

Kun koetuloksia yhdistellään taustaasi ja historiaasi vasten - käytetään esimerkiksi yhtenä lisätyökaluna kokonaisvaltaisessa valmennuksessa - päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Jokainen testi tutkii yhtä tai useampaa elimistön toimintoa. Perinteisillä testipaketeillamme voidaan tutkia esimerkiksi täydellisen verenkuvan, veren rasva-arvoja ja kokonaiskolesterolia, nesteasapainoa, ferritiiniä, rautaa ja d-vitamiini-tasoja. Sen lisäksi testeillä voidaan esimerkiksi tutkia ravitsemustilaa, hormonitoimintaa, stressiä, aineenvaihduntaa, ruoansulatuskanavan toimintaa, immuunitoimintaa, laajemmin vitamiinien tasoja elimistössä, myrkkymineraalikuormitusta - ja monta muuta asiaa. Diagnostiset testit tuovat puolueetonta tietoa, joka tukee onnistunutta hoito- ja valmennuskokonaisuutta.

Testimetodit ja tuloksien luku on rakennettu niin, että tieto on tarkinta mahdollista nykyteknologian puitteissa. Kaikki testit ovat tieteellisesti hyväksyttyjä, ja laboratorio toimii yhteistyössä lääkäreiden, tiedemiesten ja alan ammattilaisten kanssa. Jatkuvalla lääketieteen ja tutkimusten seurauksella voidaan varmistua myös siitä, että testit ja testivalikoima on aina ajantasalla. Testit ovat korkealaatuisia ja luotettavia, kliinisesti merkittäviä. Testien ja hoidon keskiössä on aina asiakas.​

Testipakettien hinnat riippuvat täysin siitä mitä testataan. Jos siis olet kiinnostunut testeistä, jätä yhteydenottopyyntö ja kerro tarpeistasi tai vaivoistasi enemmän.

KYSY LISÄÄ TESTEISTÄ

Meidän erikoisosaamistamme ovat erityisesti ravitsemukseen, hormonitoimintaan ja vitamiineihin liittyvät testit ja niiden tulkinta.

Voit varata kauttamme ajan pelkkään testaukseen, tai voit yhdistää testit osaksi muuta valmennuspalvelukokonaisuutta.

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme pian yhteydessä sinuun!

Thanks! Message sent.

bottom of page